torsdag 13 mars 2014

Vårterminens utvecklingssamtal

Hej och stort tack för alla utvecklingssamtal!

Härligt att träffa alla elever tillsammans med föräldrar och att få se hur engagerade alla är i sina barns skolgång.

Här kommer en sammanfattning av saker som lyftes på samtalen:

Sammanfattningsvis kan sägas att eleverna i klass 1b verkar trivas på sin skola, med sina klasskamrater och personal. De tycker skolan är rolig och de lär sig mycket. Det känns jättekul att höra för oss som jobbar med denna trevliga klass!

Klassen
Det är en fin klass med schyssta elever. Konflikter förekommer sällan och barnen är bra på att lösa dem på egen hand. De vet hur de ska vara mot varandra. En del har ibland ett otrevligt språk mot varandra, men är medvetna om det. Vi pratar ofta om att det är viktigt låta trevlig på rösten. På några av samtalen har det framkommit att det förekommer lite tjafs mellan tjejer. Detta är det något vi, skola och fritids, kommer jobba hårt med att lösa. Totalt sett är det trots ovanstående information en oerhört fin och trevlig klass med få konflikter. Klassen får ofta beröm från olika lärare, som träffar dem, eftersom de är trevliga och roliga att jobba med.

Kalas
När det är dags för födelsedagsfirande finns önskemål att tänka på hur man bjuder. Bjud gärna alla flickor, alla pojkar eller hela klassen om det går. Kan man endast bjuda några är det önskvärt att inbjudan delas ut hemma så slipper de som inte blir bjudna bli ledsna. 

Språk
En del barn på skolan har ett "fult" språk. Det gäller elever i vårt hus (B-huset) men även äldre elever som vi möter på skolgården och i matsalen. Vi tar med denna fråga till elevrådet och hoppas få till ett arbete med att främja ett vårdat språk.

Skriva för hand
Vi har hittills mest skrivit med hjälp av lärplattor, men nu börjar barnens motorik bli så bra att det är dags att kräva en bra handstil. Flera uppgav som nytt mål att utveckla sin handstil och vi kommer därför börja träna mer på att skriva fint för hand. Målet är att skriva läsligt för hand och använda små och stora bokstäver på rätt ställe! De som vill får även lära sig skrivstil.

Läxor
Vi har pratat en del om läxorna och min uppfattning är att de flesta uppskattar läxorna, även om de ibland kan vara lite svåra att göra och eller att förstå. Min tanke med läxorna är att ni föräldrar ska få en inblick i skolarbetet och att eleverna får möjlighet att repetera det vi gjort i lugn och ro. I samband med läxan har ni möjlighet att anteckna hur det gått, vilket vi pratar vidare om i skolan.

Basket
Vill man fortsätta spela basket på fritidstid (måndagar för tjejerna och torsdagar för killarna) behöver man inte betala medlemsavgift eller annan avgift. Vill eleven delta i matcher och ytterligare träningar betalas medlemsavgift och träningsavgift.

Hoppas jag har fått med de viktigaste frågorna. Är det något jag missat ber jag er att påminna mig!
På fredag har alla haft sina samtal och då kommer alla elever få hem en kopia av sin IUP, denna finns också digitalt på Skolwebben samt i portfolion i klassrummet.

Hälsar 
Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar