fredag 28 november 2014

Vecka 48

Hej alla bloggläsare!

Veckan har gått superfort och inte minst fredagen. Eftersom vi hade så mycket roligt för oss blev det ingen tid till att skriva veckobrev/blogg. Det betyder att ni får fråga barnen vad vi gjort i veckan!


Nästa vecka:
Vi fortsätter med rymden och ska nu börja läsa mer om stjärnorna, vilket vi började lite smått med i fredags. Om det är stjärnklart i helgen kan ni hjälpa era barn att hitta stjärnbilder. I matematiken jobbar vi vidare med taluppfattning och problemlösning. Veckans läxa handlar om olika sätt att tänka när man löser tal i addtion och subtraktion. Det handlar nu om att välja den strategi som man känner sig mest bekväm med. Vi kommer om vi får tid även att börja med nästa kaptiel i matteboken som handlar om mätning!

Läxor
  • Läsläxa att läsa ur Sara eller Antons årsbok. Läs en stund 10-15 minuter varje dag. Läs sidorna 130-138. Läs gärna samma text flera gånger.
  • Läs- och skrivläxa om Solen samt matteläxa sitter i läxboken, som lämnas in torsdag.

  • Vecka 49
    Måndag: skolan börjar 9.00, läxhjälp kl. 13.15-14.45 med avbrott för mellis
    Tisdag:
    Onsdag: vi slutar 13.45
    Torsdag: musik kl. 8.10
    Fredag: idrotten börjar 8.10. Gå dit 8.00 för ombyte


    Viktiga datum:
    8/12 Vernissage, vi visar våra arbeten om rymden och sjunger några sånger. Vi har vernissage/drop in från kl.8.00. Vi sjunger tillsammans 8.30 före och/eller efter finns tid att mingla och "fika". Inbjudan kommer när det närmar sig!
    19/12 terminens sista skoldag, sluttid som vanligt


    Trevlig helg önskar klass 2b

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar