fredag 19 december 2014

Vecka 51

Hej alla bloggläsare!

Nu är en innehållsrik och rolig hösttermin till ända. Vi har jobbat hårt och lärt oss en massa saker. Framförallt har vi noterat att alla klassens elever har utvecklat sin läs- och skrivförmåga mycket, men de har också blivit bra på att lösa problem. De har flera strategier klart för sig när de räknar och vet hur de kan lösa olika tal/uppgifter på bästa sätt. De är intresserade av att lära sig ny fakta och de har verkligen sugit åt sig av kunskap gällande rymden den senaste tiden. Vi har pratat om hur en bra kompis ska vara och hur vi vill att det ska vara i vår klass. Det har sagts förut, men så här i slutet av terminen vill vi gärna säga det igen: Att vi har världens bästa klass! Tack till alla er vuxna, som finns runt våra härliga barn för att ni hjälper till/stöttar dem så att de kan fortsätta sin utveckling i samma positiva anda!

Eleverna har sammanfattat det vi jobbat med under höstterminen. Dessa personliga texter är publicerade på elevernas egna sidor under fliken veckobrev år 2.

Sli.s/Medioteket
Vi har fortsatt att träna oss i att använda sli.se och läsa böcker digitalt. Nu hoppas jag att alla kan komma in på sli.se hemifrån. Gå in på www.sli.se. Logga där in med din skolmail som är ditt förnamn och efternamn, har eleven två efternamn ska båda vara med. förnamn.efternamn@elev.stockholm,se lösenordet är elevens initialer2006S ex. BE2006S.

Efter jullovet
I matematiken ska vi jobba med statistik ,men läxorna kommer återkoppla till tidigare kapitel om "mätning" som vi behöver träna mer på (pengar, tid, längd och vikt).

Vi kommer fortsätta några veckor med rymden innan vi börjar vårt nya arbete, som är människokroppen. En ny författare, Ole Lund Kirkegaard, flyttar in och vi ska läsa ur hans roliga böcker. Notera redan nu att vi kommer åka skridskor vecka 4 och 5. Passa på att se över att skridskorna passar och åk gärna lite på egen hand under julllovet!

Inga läxor första skolveckan, men läs 10 minuter varje dag ur valfri bok! Använd gärna sli.se.

Vecka 2
Måndag: lov
Tisdag: lov
Onsdag: jourfritids på Solhemsängen för de som är anmälda
Torsdag:  terminsstart, musik 8.10 i A-huset

Fredag:


Viktiga datum:
8/1 terminstart kl. 8.10
12/2 utvecklingssamtalsdag, någon dag till kommer att vigas åt samtal men då blir det lektioner enligt schema med vikarie
21/1 skridskor på Spånga IP
28/1 skridskor på Spånga IP


God Jul och Gott Nytt År
Mia & Sandra





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar