fredag 11 mars 2016

Vecka 10

Hej alla bloggläsare!

Elevtext om veckan som gått:
Jolina  fredag den  11 mars 2016

(Veckobrev  vecka 10)

MÅNDAG:
I måndags hade vi idrott vi lekte Danskull och discoråttorna vi gjorde en dans till thriller den blev väldigt bra det var roligt att leka alla dem där lekarna. Vi jobbade med årsboken vi skrev om månaden mars vad det var för viktigt i den månaden.  Vi hade matte också.

TISDAG:
I tisdags hade röd grupp syslöjd vi håller på att göra en vävd spindel för man väver ryggen och flätar benen. Blå grupp var här i klassrumet och sen innan vi slutar för dagen hade blå grupp träslöjd och röd grupp var här i klassrumet.

ONSDAG:
I onsdags hade röd grupp bild efter lunchen och blå grupp var i klassrumet och jobbade matte tror jag. På bilden tittade vi på en film som var 30 min lång.

TORSDAG:
I torsdags på morgonen hade blå grupp bild de kollade också på den filmen som vi tittade på. På lunchrasten i torsdags lekte vi "fubb" vi lekte vid röda villan det är jätteroligt tycker  vi som är med och leker.

FREDAG:
I fredags hade vi klassråd och Jolina var ordförande. På rasterna lekte vi "fubb" och det är så roligt tycker  jag. Vi har skrivit veckobrev den andra gruppen som  inte skriver veckobrev jobbar med att göra klart. Vi har gått till biblioteket och lånat nya böcker och de som är kvar i klass rummet jobbar matte. Vi har varit på musik.


Nästa vecka:
Nu börjar vi med de nationella proven. Jag skulle delat ut ett informationsblad idag, men det kom jag på för sent.. Det ligger i klassrummet om ni vill ta det när ni hämtar idag. Annars får ni det på måndag. På måndag när de nationella proven börjar kommer eleverna först av allt få självskatta sig i svenska. På tisdag gör vi muntliga prov och på torsdag kommer vi göra ett läsförståelseprov. Det är inget konstigt och alla kommer klara detta galant! 

Vi kommer med start på tisdag i nästa vecka få besök av en lärarstudent. Camilla heter hon och hon ska vara med oss i sju dagar.

Vi jobbar vidare med multiplikation och division. Problemlösningstävlingen Kängurun kommer genomföras under onsdag och torsdag! Det ska bli spännande att se vilka problem som kommer med i år. Nu har vi varit med i två år tidigare och förhoppningsvis har allt nötande av olika problem gett oss strategier att lösa dessa problem!

EN: Vi fortsätter att skriva meningar på engelska till bilder.

I NO kommer vi att påbörja ett nytt arbetsområde i NO, magnetism.

SO: Vi hemlig kompis i veckan som kommer och eleverna har redan i dag fått sina "kompisar". Vi avslutar den kommande veckan med värdegrundsarbete (EQ). Då blir det återigen ett avsnitt av Pelle Svanslös!

Läxor: 
Matte: läxa 7 s. 24-26 (gör alla sidor)
SV: läsläxa 19, läs och svara på frågor, svara med hela meningar 

Datum att komma ihåg:
vecka 11-20 Nationella prov i SV och MA (inga ledigheter kommer att beviljas under dessa veckor)
25/3 långfredag (lov)
vecka 13 påsklov

Trevlig helg

Nutti och Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar