fredag 20 maj 2016

Vecka 20

Hej alla bloggläsare!

Elevtext om veckan som gått:

Fabian, Carl och Theresia 20/5-2016
Studiedag
I måndags hade vi studiedag, för ni som inte vet det så betyder att alla lära ska hinna planera inför de närmaste veckorna. Det var skönt att få en dag ledigt från skolan.
Matte
På matten skulle vi jobba färdigt i matteboken.
SO
På so har vi skrivit om Norrmalm, då läste Sandra i Stockholmsboken. Sedan fick vi sammanfatta om vad vi hade lärt oss när Sandra läste högt.
Träslöjd
På träslöjden så är de flesta färdiga med sina robotar, och Fabian gjorde ett dörrslag. Då använde han kontursåg, slip och han fick hjälp av Anders så att den blev finare.
Men Carl var sjuk den dagen så då kunde han inte göra något.
Syslöjd
På syslöjden så blev Theresia klar med sin vävspindel. Dom färgerna som jag hade var vit, ljus blå och grön. Den blev jättesöt, hade stora ögon och ett tjockt gummiband som satt fast!
Skolstafett
I onsdags så hade vi en skolstafett i Spånga IP. Då gick vi dit och dom hade stora flaggor som var i olika färger. Alla i Solhemsskolan fick orange färg och då fick alla klasser som skulle springa loppet stå där. Dom som skulle springa första gången fick stå vid start och börja. Efter att alla hade sprungit färdigt så skulle vi gå till Spånga by och äta lunch, och lunchen var pannkaka. Efter att vi ätit lekte alla fritt. Vi lekte kull i klätterställningen.

Nästa vecka:
På onsdag efter lunch ska vi ha friluftsdag i Lunda. Det kommer bli orientering och en del annat kul. Ta med idrottskläder och skor som är lämpliga till att springa i. 
Vi ska fortsätta att träna oss på att läsa textremsan på engelsk film och samtidigt träna oss i att lyssna till och förstå talad engelska. Vi ska läsa om stadsdelen Östermalm i SO. I matematik repeterar vi och jobbar klart!
På fredag den 27 maj är det gammal skoldag, efter önskemål från klassen. Vi kommer sjunga gamla sånger, träna på att skriva skrivstil, läsa gamla texter, leka gamla lekar med mera! 

Läxor
MA: "matteläxboken" läxa 12 s. 41-43 samt multiplikationstabellerna 8 och 9

Datum att komma ihåg
25 maj friluftsdag i Lunda efter lunch
27 maj Solhemsskolans dag 15.00-17.30, barnen är inne på fritids tills dess att föräldrarna kommer och går tillsammans med dem
31 maj tårt-och hattparad mer info finns i tidigare inlägg på bloggen
2 juni studiebesök på Stadshuset och Gamla stan
8 juni traditionsenlig fotbollsmatch lärarna mot åk 6
9 juni Skolavslutning

9-10 juni hajk med klassen börjar efter skolavslutningen, mer info kommer från klassföräldrarna längre fram

Trevlig helg
Nutti, Anna-Lena och Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar