fredag 27 september 2013

Vecka 39

Hej alla bloggläsare!

Titta på härliga höstträd på vårt krypin! Alla elever, som gjort ett träd har det på sin sida under NO-fliken.


Barnen berättar vad vi gjort/lärt oss i veckan som gått! Några har också skrivit om veckan i sina kontaktböcker, kolla där och skriv gärna en kommentar till deras texter!

  • Vi har sjungit Lennart Hellsing-sånger!
  • Vi har jobbat med matteproblem. Vi har gjort egna matteproblem.
  • Vi har jobbat två och två med lärplattorna och skrivit om björken.
  • Några har jobbat med Lexia på datorn.
  • Röd grupp har varit på biblioteket.
  • Vi har målat ägget från Lennart Hellings saga.
  • Vi har valt ut två saker vi är nöjda med och som vi ska visa på utvecklingssamtalet.
  • Vi har städat i våra lådor.

Idag får ni hem ett info-brev från fritids. Kommande brev kommer att läggas ut på hemsidan under fritidshemmet Tellus. Titta gärna in där då och då. Jag kommer, när jag vet att något är publicerat, även att länka dit från klassbloggen. På så vis hoppas vi att det ska bli enkelt för er att läsa om vad som händer på fritids!

Nästa vecka:
Omdömen
Kommer att publiceras på skolwebben den 4/10. Lika för alla klasser, så tyvärr kan ni inte få era omdömen tidigare. På måndag får eleverna med sig det underlag de förberett i skolan inför samtalet. De får även med sig ett papper med allmänna frågor att prata om hemma och fylla i. Ta med alla papper till samtalen. Tiderna för samtalen finns i detta dokument: Samtalstider

Läsläxa
Nu har läslusten drabbat de allra flesta så det är dags att vi börjar med läsläxa. Vi kommer börja i nästa vecka. Läxan kommer delas ut måndag eller tisdag. Läxan är att läsa 10 minuter varje tisdag, onsdag och torsdag. Läs gärna mina tankar om läsläxan i kommande blogginlägg.


Engelska
Vill ni läsa den pedagogiska planeringen över engelska i ettan? Vi fokuserar på att förstå och tolka innehållet i talad/sjungen engelska, samt att kommunicera på engelska i all enkelhet. Kolla under pedagogiska planeringar här på bloggen.


Kom ihåg! 
måndag:idrott blå grupp 
tisdag: idrott röd och blå grupp, röd grupp börjar 8.10 med musik i A-huset
onsdag: idrott röd grupp
torsdag: 
fredag:

Trevlig helg
Sandra & Anne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar