fredag 18 oktober 2013

Vecka 42

Hej alla bloggläsare!

Återigen har en vecka passerat och mycket har hänt. Vi har jobbat på intensivt som vanligt, men det märks att barnen börjar bli lite "hösttrötta". Därför är det skönt att de snart ska få höstlov med några dagars ledighet. Denna vecka hade vi många bilder att lägga ut, därför får ni gå in på kryp in för att läsa elevernas veckobrev. Veckobreven finns även i deras kontaktböcker!

I veckan har vi fått härliga reflexvästar från Trafikkontoret, Stockholms stad. Västen är till för att barnen ska synas bättre när de går till och från skolan och sina fritidsaktiviteter. Så här glada  blev barnen i klassen då!



På fritids är det populärt att bygga med plus-plus. Här är en robot med hund. 



Elevlösning, Gisela, Nicolle och Alice
Veckans matteproblem
10 barn leker i sandlådan.
6 av dem är flickor.
Det finns röda och gula spadar.
5 spadar är gula.
2 pojkar har röda spadar.

Frågan: Hur många flickor har gula spadar?
När vi gjorde problemet utgick vi vid första tillfället ifrån att alla hade var sin spade. Då blev lösningarna som bilden visar.

Prata om problemet hemma och hitta gärna på egna liknande problem!



Vårt nya tema är, SVAMPAR. Se den pedagogiska planeringen biologi, där vi tidigare jobbade med TRÄD. I detta tema utgår vi från samma arbetssätt!

Vi har även börjat med sagotemat. Den första saga vi bearbetat är Pojken och trädet. Läs gärna elevernas sammanfattning av sagan. Vi har jobbat såväl gruppvis som enskilt/par med sagan som även blir nästa veckas läxa (utöver den vanliga läsläxan). I halvklass har vi gjort sagofilmer som ni kan se på vårt kryp in. 
Följ länken nedan så kommer du till kryp in med sagotexterna och filmerna. På elevernas egna sidor ser ni deras personliga sammanfattningar av sagan. https://sites.google.com/site/solhemsskolan06/svenska/sagotema

måndag:idrott blå grupp 
tisdag: idrott båda grupperna, musik i A-huset direkt på morgonen för röd grupp
onsdag: idrott röd grupp
torsdag: gemensam FN-dag i B-huset
fredag: leksaksdag på fritids

Datum att skriva in i almanackan:
28-31/10 och 1/11 Höstlov (jourfritids måndag och tisdag på Solhemsängens skola, resten av veckan är alla på Solhemsskolan, fredag 1/11 är det dag före röd dag. Detta innebär att fritids på Tellus stänger 16.00. Galaxen är öppet som vanligt till 18.00 för de som är anmälda).
14/11 bokloppis, vernissage och mingel kl. 15.30-17.00 
5/12 besök på Skansen för att titta på de nordiska vilda djuren
18/12 julshow F-1

Trevlig helg 
Sandra, Anne och alla barn i klass 1B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar