fredag 25 oktober 2013

Vecka 43, vecka 44

Hej alla bloggläsare!

Den här veckans stora behållning är Vems lilla mössa flyger! Efter föreställningen fick vi träffa och prata med skådespelarna, vilket var mycket uppskattat. Alla barn skötte sig suveränt hela dagen. Det gör att vi redan nu ser fram emot nästa utflykt! Utöver detta var den i B-huset gemensamma FN-dagen mycket lyckad. Även vårt sagoarbete har varit roligt och återigen finns en återberättad saga samt sagofilm att titta på. Följ bara denna länk:
https://sites.google.com/site/solhemsskolan06/svenska/flickan-med-paerlhalsbandet

Vi har haft klassråd. Protokollet finns att läsa på klassens kryp in eller i hallen utanför vårt klassrum. Det har även varit fritidsråd. Eleverna kom med många goda idéer till vad man kan göra på fritids! Trygghetsgruppens representant i B-huset, Monica har berättat om deras arbete. Hon berättade också om den postlåda, som finns att lägga meddelande i när något känns dåligt och man inte vill berätta muntligt för någon pedagog på skolan.

Nästa vecka (vecka 44) är det höstlov. På måndag och tisdag är det jourfritids på Solhemsängens skola, resten av veckan är alla på Solhemsskolan, fredag 1/11 är det dag före röd dag. Detta innebär att fritids på Tellus stänger 16.00. Galaxen är öppet som vanligt till 18.00 för de som är anmälda. 

Vecka 45 får vi besök av Skolinspektionen. De kommer titta runt på skolan och se hur vi jobbar. De kommer även att prata med elever. Jag har inte hört att de ska prata med elever i år 1. De elever som slumpmässigt blivit utvalda till gruppsamtal har blivit informerade. Information har även gått hem till deras föräldrar. Föräldrar och pedagoger kommer också att få delta i samtal. Det ska bli spännande att ha dem på besök och sedan få höra vad de tycker om vår fina skola! På båda mina tidigare skolor hade vi besök av Skolinspektionen. Min uppfattning är att det är lite pirrigt, men lärorikt med deras besök. Deras uppdrag är att titta hur väl skolor sköter sig och vad det finns att utveckla/förbättra.

I vecka 45 ska vi börja skriva egna sagor. Sagorna kommer allteftersom de blir klara finnas publicerade på vårt kryp in! Läs gärna mycket sagor hemma och prata om vad sagorna har för budskap! De flesta sagor har mer eller mindre tydliga budskap och det är intressant att lyssna till vad barnen fastar för och hur de tolkar sagans innehåll. 
Ny bokstav/bokstavsljud är Tt. Fundera över vem som flyttar in i Sagoskogen och vad som kan hända då.
Vi jobbar vidare med talen 1-10, addition och subtraktion. Klockan, hela timmar och halvtimmar börjar sitta riktigt bra. Kolla hemma att just ditt barn har koll på detta.
Vi fortsätter vårt arbete med svampar. Har ni möjlighet att ta er ut i svampskogen? Gör i så fall gärna det! 


Vecka 45
måndag:idrott blå grupp 
tisdag: idrott båda grupperna, musik i A-huset direkt på morgonen för röd grupp
onsdag: idrott röd grupp
torsdag: 
fredag: 

Datum att skriva in i almanackan:
14/11 bokloppis, vernissage och mingel kl. 15.30-17.00
5/12 besök på Skansen för att titta på de nordiska vilda djuren
18/12 julshow F-1

Trevlig helg
Sandra, Anne och alla barn i klass 1B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar