fredag 8 november 2013

Vecka 45

Hej alla bloggläsare!

Vad det kändes roligt att träffa alla barn igen efter några dagars höstlov. Det märktes tydligt att barnen haft ett antal sköna, lata dagar för de har varit väldigt pigga den här veckan!

I veckan har vi jobbat en hel del med matematiska problem. Nästa veckas matteläxa blir att göra samma problem igen där hemma. Ni får hem uppgifterna redan på fredag utifall ni skulle få tid över i helgen:-) Barnen har tyckt om att jobba med de här problemen och de var riktigt stolta när de kände att de lärt sig/förstått hur man kan ta sig an denna typ av problem. Vi har lärt oss strategierna, gissa och pröva sig fram och räkna bakifrån

Några lyckades även hitta på egna problem! Andra funderade hemma och kom nästa dag med egna problem av olika karaktär. Mycket roligt!




Vi har introducerat vårt nya arbetsområde, Att leva i världen förr och nu
Några av målen med detta arbete är att lära sig om jordgloben, några länder och betydelsefulla platser och byggnader från varje världsdel. Hur det kan vara att flytta inom ett land eller mellan länder. Vad det kan ha för orsak och få för konsekvenser. I januari kommer vi utveckla/fördjupa detta arbete då vi inleder ett samarbete med elever i Indien! 
Vi började med Europa, som ni kan se av nedanstående bilder och sammanfattning. Vill ni titta på den presentation som inledde arbetet? Gå då in på vårt kryp in! (https://sites.google.com/site/solhemsskolan06/so/att-leva-i-vaerlden-foerr-och-nu)

Området intresserade klassen och det här kom eleverna fram till att de ville lära sig mer om:
  • Vi vill veta mer om djuren som lever i Europa.
  • Är några utrotningshotade?
  • Mer fakta om Spanien, Italien, Kroatien.
  • Hur är det att gå i skolan i Finland?
  • Vi vill lära oss känna igen fler flaggor.
  • Hur var det att leva i Europa förr i tiden?
  • Vilka regler finns i andra länder?
  • Vi vill lära oss ord från olika språk.
  • Är tiden den samma i alla länder?
  • Hur bildades Europa?
  • Vi vill lära oss namnen på och känna igen fler stora byggnader i Europa.



Vi är flitiga användare av datorer och lärplattor i vår klass. Så här kan det se ut när vi tränar svenska (läsa/lyssna/skriva) med hjälp av det pedagogiska programmet Lexia.



Nästa vecka:
Är det barnboksvecka, vilket vi bland annat uppmärksammar med gemensam läsdag tillsammans med FB då Astrid Lindgren flyttar in i klassrummet. Damma gärna av era gamla Lindgren-böcker och läs högt ur dem för era barn! Vill ni förbereda barnen ytterligare kan ni gärna titta på den presentation, som vi kommer utgå ifrån då vi presenterar Astrid Lindgren. Bildspelet hittar ni under fliken författarporträtt på vårt kryp in.
https://sites.google.com/site/solhemsskolan06/svenska/foerfattarportraett

måndag:idrott blå grupp 
tisdag: idrott båda grupperna, musik i A-huset direkt på morgonen för röd grupp
onsdag: idrott röd grupp
torsdag: BOKLOPPIS kl.15-30-17.00
fredag: 

Datum att skriva in i almanackan:
14/11 bokloppis, vernissage och mingel kl. 15.30-17.00
5/12 besök på Skansen för att titta på de nordiska vilda djuren
18/12 julshow F-1

Trevlig helg
Sandra, Anne och alla barn i klass 1B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar