fredag 17 januari 2014

Vecka 3

Hej alla bloggläsare!

Måste börja med att förtydliga att vi fortfarande börjar kl. 9 på måndagar. Det missade jag att skriva i gårdagens inlägg om sen ankomst. På måndagar registreras närvaro således från kl 9!


Fritids
Fritids som "vanligt" i B-huset nästa vecka. Detta betyder övergång till Galaxen kl. 17.

Eleverna berättar vad vi jobbat med i veckan:

  • På vår fadderträff skrev vi tillsammans med våra faddrar i fyran om vad vi gjort på jullovet.
  • Vi har haft musik. Vi sjöng Det är kallt och det knarrar under skorna. Vi fick spela klockspel, xylofon och metallofon. 
  • Ödlan Örjan har flyttat in i Sagoskogen. 
  • Vi har skrivit brev på engelska. De breven ska vi skicka/maila till Indien i nästa vecka (breven finns redan nu att läsa på elevernas egna sidor under deras "engelska-flik"). 
  • Vi jobbar med en ny världsdel, Asien (vill ni titta på presentationen om Asien så finns den under SO-fliken, Att leva i världen).
  • Vi har skrivit på dator och lärplattor.
  • FB har varit hos oss och vi har ritat bilder på Astrid Lindgrens figurer.

Nästa vecka
Vi fortsätter vårt arbete med Asien. Denna vecka ska fördjupa oss i Indien. Vi maila våra brev till barnen i Jaipur. Vi ska också se på en film om tolvåriga, Tanya som berättar om hur det är att bo i Indien.  

I matematiken fortsätter vi jobba med problem och färdighetsträning, vilket återigen avspeglar sig i läxan. Problemet med kläderna, som ni får hem idag, har vi löst i klassen. Nu blir det intressant att se hur barnen förklarar för er hur de tänker och hur de kan lösa uppgiften! Ni har jobbat jättebra med den gångna veckans problem om kulorna. Det är verkligen toppen när ni antecknar vad barnen säger. Det blev tack vare det fina arbetet ni gjort hemma bra samtal när vi gick igenom läxan och flera elever uttryckte att de kände att de lärde sig bra, när de fick repetera hemma och förklara för er vuxna. 

Det var lite busigt när ödlan Örjan kom till Sagoskogen den här veckan, men det hoppas vi ska lösas i nästa vecka när någon på Pp flyttar in! Att det är en polis vet vi redan, men fundera gärna över vad han/hon kan heta!

Kom ihåg!
måndag: idrott blå grupp
tisdag: idrott båda grupperna, musik i A-huset direkt på morgonen för röd grupp
onsdag: idrott röd grupp
torsdag: läxan lämnas in 
fredag:  

Trevlig helg hälsar
Sandra, Anne och alla barn i den fantastiska klassen 1B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar