fredag 24 januari 2014

Vecka 4





Hej alla bloggläsare!

Både ris och ros i detta inlägg. Vi börjar med det roliga och det är att se hur eleverna utvecklat sin skrivförmåga. Det visar de bland annat i de fina texter (se bilder ovan) som de skapat parvis till bilder med hjälp av lärplattorna. Texterna finns att läsa i vår hall samt på elevernas egna sidor på kryp in (svenska). De har även skrivit fina texter till sina teckningar på Astrid Lindgrens figurer (sitter i trapphuset). De har även hjälpt barnen i förskoleklass FB att skapa texter i Skolstil på lärplattorna.
Det tråkiga skriver jag lite generellt om, eftersom det berör alla på ett eller annat sätt och det handlar om elevernas attityd mot vikarier vi haft på idrotten. Vår ordinarie idrottslärare är gravid och har haft lite jobbigt de senaste veckorna. Kanske blir hon borta lite av och till och då är det viktigt att alla elever uppträder med respekt och en schysst attityd oavsett vem som håller i undervisningen. Jag har pratat med klassen om detta och nu behöver jag er hjälp att prata med barnen där hemma också. Vi vill ju känna oss stolta över vår fina klass och det ska vara roligt att komma till oss som vikarie!

Fritids
Mejl om tider för sportlovet kommer snart så håll utkik! Det kan hända att mejlen fastnar i "skräp posten".


Teman 
Vi jobbar på med vårt tema, Att leva i världen. Vi har läst om Indien och nästa vecka blir det fördjupning i ett annat asiatiskt land. Har ni något (saker eller kunskaper) som anknyter till vår "nya" världsdel Asien tar vi tacksamt emot detta.
Vårt andra stora tema är, Författarporträtt. I nästa vecka flyttar Tove Jansson in. Anja vår bibliotekarie har plockat ihop böcker åt oss, men om någon har en favoritbok skriven av Tove får man gärna ta med den till skolan och berätta om den. Man kan berätta utan att ta med sig boken också!

Läxor
Nästa veckas läxor delas ut på fredag och lämnas nästa torsdag. I matten ska ni spela spel tillsammans. I svenska ska ni läsa en text och hitta på frågor till texten. Ni ska även fylla i ett dokument till vårt tema, Att leva i världen. Utöver detta vill jag att ni läser 15 minuter varje dag när ni inte ägnar er åt ovan beskrivna läxor. Ha som en generell "regel" att ägna cirka 15 minuter varje dag till skolarbete. Då blir det ett naturligt inslag i barnens dagar och det ger en vana som är bra ju högre upp i ålder de kommer. Vi hjälper dem att skapa en studievana som de kommer ha stor glädje av framöver!


Kom ihåg!
måndag: idrott blå grupp
tisdag: idrott båda grupperna, musik i A-huset direkt på morgonen för röd grupp
onsdag: idrott röd grupp
torsdag: läxan lämnas in 
fredag:  


Datum att skriva upp:
20/2       skridskoåkning på Spånga IP tillsammans med FB
24-28/2 sportlov

Trevlig helg hälsar
Sandra, Anne och alla barn i den fantastiska klassen 1B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar