torsdag 20 februari 2014

Matematik

Hej!

Jag vet att några av er varit lite skeptiska till att träna på tid, eftersom det kan stressa barnen. Det är sant att det stressar vissa, men tanken med läxan var att ni skulle få en inblick i hur "fort" elever i år 1 bör klara dessa tal. De behöver inte veta att ni tar tid på dem. I skolan tränar vi på ett lekfullt sätt och vi försöker avdramatisera tidspressen, men samtidigt påvisa fördelen med att vara snabb på huvudräkning genom att skaffa sig goda strategier. Målet är hitta strategier som underlättar all huvudräkning. Det samma gäller när vi senare ska bli säkra på multiplikationstabellerna. 

Jag kan se att det blivit allt svårare att få elever att träna på det, som är lite jobbigt och tråkigt. Därför är det viktigt att vi stöttar dem på ett bra sätt och visar att det är nyttig kunskap!

De elever som behöver träna med konkret material och med mer vuxenstöd i matte kommer få träffa Margareta vår speciallärare på torsdagar varannan vecka. Jag kommer veckorna 10-13 att erbjuda "mattetid" på måndagar mellan 13.15-14.00 då vi tränar strategier för att bli säkrare och snabbare på huvudräkning inom talområde 1-20.

Några tips hur ni kan hjälpa barnen när de tränar strategier för addition och subtraktion:



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar