fredag 14 februari 2014

Nötallergi


Hej alla föräldrar!

Här kommer ett brev från en föräldrar till elev i FB. Jag har ändrat lite i texten genom att ta bort elevens namn, men annars är brevet enligt originaltexten från föräldrarna.

Vi har ett barn i FB som har fått en kraftig nötallergi samt luftburen jordnötsallergi.
X är framför allt allergisk mot jordnötter och andra nötter, men även mandlar och till viss del baljväxter. Som ni säkerligen hört talas om så kan en reaktion mot framför allt jordnötter bli livshotande, vilket vi fick uppleva för någon månad sedan.
X bär därför nu alltid med sig Epipen, en adrenalinspruta vid eventuellt behov. Vi håller fortfarande på och utreder detta för att förstå själva mer i detalj vad det innebär. Tillsvidare är det viktigaste av allt att inget annat barn har med sig nötter av något slag (och det råder ändå nötförbud på skolan, liksom på de flesta skolor i landet)
När X är hemma hos kompisar så instruerar vi självklart också föräldrarna i hur man använder Epipen om något skulle inträffa. 
Vi har från början bestämt oss för att se positivt på allt som har med X allergi att göra för att det ska bli så bra för honom som möjligt. 

"Att inte vara rädda men att vara beredda" tycker vi är ett bra motto.

Vill ni läsa mer om jordnötsallergi, gå gärna in på medeca.se, där finns mycket bra information om både jordnötsallergi och sk anafylaktisk chock.

Googlar man Epipen hittar man många instruktionsfilmer på hur man använder adrenalinpennan.

Har ni ytterligare frågor är det bara att ni hör av er till Eva eller Sara i FB.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar