onsdag 23 april 2014

Föreställningen Child´s Life


Föreställningen Child's Life
Gästspel med barn och ungdomar
från Nairobi, Kenya


9 maj

Child's Life spelas för åldern 6 – 10 år. Föreställningarna spelas av sex barn och ungdomar från Dandora, en förort till Nairobi i Kenya. I Dandora finns Afrikas största soptipp.

Child’s Life handlar om två systrar 9 och 10 år och deras storasyster som tvingas lämnar hemmet och leva på gatan. De visar hur vardagen ser ut för gatubarnen – deras svårigheter och glädjeämnen och hur viktig leken är för barnen!

Child’s Life spelas på engelska. Föreställningen är visuell och barnen/eleverna kan följa handlingen även om de inte förstår engelska. För de yngre barnen sitter en skådespelare i Globträdet intill scenen och översätter simultant. Efter föreställningen ställer publiken ofta många frågor till skådespelarna.

Föreställningen väcker samtal om FN’s konvention om Barnets Rättigheter. Det är särskilt artikel 2: om barns lika värde, 3: om barnets bästa, 6: om barns rätt till liv och utveckling och 12: om barns rätt att säga sin mening och att vuxna skall lyssna på barn

Denna spännande föreställning ska vi alltså få se den 9 maj och det passar ju toppen till vårt tema, Att leva i världen! 
För att få bra platser behöver vi vara på plats i Spånga aula kl. 8.00. Vi lämnar således skolan 7.55 den här morgonen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar