fredag 11 april 2014

Vecka 15

Hej alla bloggläsare!

Vi måste börja med att tacka er alla för deltagandet på vårt Drop in! Alltid lika roligt att se ert engagemang i det barnen gör!

Eleverna berättar vad vi jobbat med och lärt oss i veckan:

  • Vi har haft Drop in. Vi sjöng sånger ur Majas alfabet, engelska sånger och verbsången. Två grupper dansade. Vi fick se inspelade teatrar och liveteater. Föräldrarna fick göra känguruproblem och småsyskon fick vara i vår "pysselhörna". Vi fikade på Drop in. Det var också Mathildas sista dag. 
  • I måndags hade vi påskpyssel.
  • Röd grupp har varit på biblioteket.
  • Vi har jobbat lite med en ny författare, läs längre ner i texten. 
  • Båda grupperna har haft musik och idrott.
  • Några har jobbat med Structuro och tangram i matte. 
  • Vi har haft läxgenomgång och mummelläsning. Vi har pratat om lässtragier. 
  • På SO har vi jobbat med religion. Vi såg en film som handlade om kristendom, islam och judendom.
  • Hela klassen har sett på Kometen kommer av Tove Jansson. Tidigare har vi läst boken.
  • Vi har skrivit blogg tillsammans. 
  • Det har varit några från en annan skola och tittat på vår lektion. Om några veckor ska våra rektorer åka till deras skola istället.
  • Idag ska klassen faddra med fyrorna och vi har jobbat med FB. Då sjöng vi påsksånger. 

Elevinflytande:
När vi inledde vårt arbete med Nordamerika hade eleverna många önskemål om vad de ville lära sig. En av frågorna, Finns det några kända barnboksförfattare från Nordamerika? har vi jobbat lite extra med den här och förra veckan. Vi har läst bok på engelska och sett "film" om The cat in the hat/Katten i hatten, som skrivits av Dr Seuss. Eleverna har också fått veta lite mer om författaren och illustratören Dr Seuss. Be gärna barnen berätta lite om karaktärer och innehåll! 

Veckan efter påsklovet:
Efter påsk kommer vi ta reda på lite mer om en annan amerikans barnboksförfattare. Det är Maurice Sendak, som bland annat skrivit och illustrerat bilderboken Till vildingarnas land. Vi fortsätter studera Nordamerika och landet vi läser om denna vecka är Kanada.

I svenskan jobbar vi vidare med Sagoskogen (Xx). Nu har vi inte många bokstäver kvar innan vi är experter på hela alfabetet! I engelska ska vi förutom att sjunga sånger även titta på ett avsnitt av Kids zone, som handlar om var och hur vi bor. 

I NO ska vi avsluta vårt tema om fåglar för att istället fokusera lite extra på vårblommor. Naturligtvis fortsätter vi att studera och prata om fåglar, eftersom det är intressant men säkert kommer ni inom kort även få höra en del om våra vanligaste vårblommor. Kanske får ni lära er något nytt eller repetera gamla kunskaper.

I matten jobbar vi på med talområde 1-20. Vi tränar en hel del på att prata matte och förklara hur vi tänker. Det är intressant att lyssna på eleverna när de förklarar hur de tänker och det hoppas jag att ni också tycker när ni pratar hemma. Vi kommer jobba med lite nytt praktiskt material, som klassen har fått köpa in för pengar skolan fått för att vi lärare deltar i den statliga fortbildningen, Mattelyftet. 

Inför påsklovet delas inga läxor ut, vilket betyder att såväl påsklov som veckan därpå blir läxfria. Önskvärt är så klart att ni läser för och med era barn som vanligt varje dag/kväll!

Vill passa på att önska er en riktigt skön och glad påskhelg och samtidigt tacka för ett härligt samarbete och denna fina respons som ni skämmer bort oss med!



Sandra & Anne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar