fredag 16 maj 2014

Vecka 20

Hej alla bloggläsare!

Vilken dag vi har haft idag! Eleverna var som vanligt superduktiga, vilket gör att vi gärna åker på utflykt igen.

Nu börjar nästa läsårs organisation här på Solhemsskolan att sättas och för er, som undrat hur det blir kan jag nu meddela att jag får fortsätta som klasslärare för denna fantastiska klass. Det känns toppenkul att fortsätta arbetet med klassen och alla dess härliga elever och föräldrar!

Eftersom hela fredagen ägnades åt utflykt till Stockholm och Dansmuseet får ni inga kommentarer från eleverna om veckan som gått. Det hindrar så klart inte att de ändå berättar för er om vad vi jobbat med. Låt dem exempelvis berätta om boken, Den fantastiska räven, som vi läser just nu. Förhör dem också på vad de vet om begreppen större än/mindre än. Hur används tecknen på rätt sätt? Vad har de för knep för att veta hur de ska skriva fem är större än fyra med rätt "mattetecken" (5 > 4)?

Nästa vecka
Nästa vecka kommer skolan få besök från Harvard University, Boston. De kommer titta hur vi arbetar för att alla skolans elever ska utvecklas på bästa sätt. I stort sett alla klasser/grupper på Solhemsskolan kommer att få besök. Grupperna kommer att vara ca 4-6 personer stora och besöken varar i ca 20 min vardera. Klasserna ska jobba på som vanligt, utan att bry sig om besökarna, för att de ska få en uppfattning om hur vi arbetar på vår skola. 

I nästa vecka kommer musiksalen att vara upptagen av våra besökare och därför kommer musiklektionerna hållas i andra lokaler den kommande veckan. På tisdag blir det musik i paviljongen och på onsdag här i B-huset.

SO: Vi ser film, pratar och skriver om Australien
NO: Vi introducerar arbetsområdet, SMÅKRYP
SV: Vi jobbar vidare med att läsa och förbättra elevtexter
MA: Vi jobbar med problemlösning och talföljder/talmönster

Läxor:
Nästa vecka får eleverna två läxor. I svenska handlar det om att läsa och svara på frågor. Matematikläxan handlar även den om läsförmågans betydelse. För att behålla sin läskapacitet och utveckla den behöver alla elever läsa varje dag. Försök att ha som regel hemma att barnen läser 10 min varje eftermiddag. De kan exempelvis läsa högt för er när ni lagar middag! 


Kom ihåg!
måndag: idrott blå grupp
tisdag: idrott båda grupperna, musik i paviljongen
onsdag: idrott röd grupp
torsdag: SOLHEMSSKOLANSDAG!
fredag:  

Datum att skriva in i almanackan:
22/5 Solhemsskolans dag 15-18
27/5 mingel/vernissage
29/5 lov, skolan stängd
30/5 lov, fritids 
6/6 lov, skolan stängd
9/6 utflykt tillsammans med FB till Skytteholmsparken tillbaka senast till "mellis". Till denna utflyktsdag tar vi med pannkakor, festis och frukt från skolan, vill man ta med något extra att äta/fika går det bra
11/6 skolavslutning

Trevlig helg
Sandra, Anne och hela den fantastiska klassen 1B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar