onsdag 28 maj 2014

Vecka 22

Hej alla bloggläsare!

Veckan som gått:
I Sagoskogens "mattedel" har vi jobbat med räknesagor. Vi har också jobbat i våra matematikböcker. På SO såg vi på film om kängurun och skrev faktatexter.
Vi har även pratat om vår sista världsdel, Antarktis.

Solhemsskolans dag
Klassen sålde fika för 2175 kronor. Totalt inbringade Solhemsskolans dag 26 000 kronor! En riktigt fin summa till föräldraföreningen och därigenom skolans elever! 

Basketbollar! 
Vi har fått en hel kartong med basketbollar från Sofias familj! Stort tack och vi kommer så klart dela med oss till andra klasser på skolan.

Nästa vecka
Handlar om att göra klart de skoljobb, som vi vill vara klara med inför skolår 2. Vi satsar bland annat på att göra det sista i våra matteböcker, Sagoskogen och Huset på Alvägen. Vi avslutar vårt tema Att leva i världen. I NO läser vi om terminens sista småkryp. Vi läser klart och recenserar Roald Dahls, Den fantastiska räven! På klassråd kommer vi påbörja en grovplanering av vad och hur vi vill jobba i tvåan!

Disco på fritids kl. 13-14.30 onsdagen den 4/6


Tårt- och hattparad (se tidigare inlägg)
På tisdag anordningar elevrådet skolans årliga tårttävling och hattparad. Vill man klä ut sig eller ta på sig en hatt denna dag är det jättekul, men inget måste! Ettorna bidrar inte med några tårtor.

Kom ihåg!
måndag: idrott blå grupp
tisdag: idrott båda grupperna
onsdag: idrott röd grupp
torsdag: 
fredag:  LOV

Datum att skriva in i almanackan:
3/6 tårttävling och hattparad
6/6 lov, skolan stängd
9/6 utflykt tillsammans med FB till Skytteholmsparken tillbaka senast till "mellis". Till denna utflyktsdag tar vi med korv och bröd, festis samt frukt från skolan. Vill man ta med något extra att äta/fika går det bra. Vi är tillbaka till mellanmålet.
11/6 skolavslutning, kl. 8.00 samling i klassrummet för högläsnings- och sångstund samt diplomutdelning, cirka 8.45 går vi ut på skolgården, 9.00 börjar den gemensamma avslutningen på skolgården, 10.00 är det sommarlov för alla härliga elever!

Trevlig helg
Sandra, Anne och hela den fantastiska klassen 1B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar