fredag 22 augusti 2014

Vecka 34

Hej alla bloggläsare!

Så roligt att se alla härliga elever igen! Vi har haft en rolig vecka tillsammans och nu hoppas vi att ni är nyfikna på att få veta vad vi gjort den första skolveckan. Fråga era barn och läs deras veckobrev som finns i kontaktboken. I denna bok kommer de nu även att skriva upp eventuella förändringar och sådant som är bra att veta. Boken är en länk mellan skola och hem med syfte att låta eleverna träna sig i att ta personligt ansvar för sina studier.

Det är ju en del, som är nytt för i år. Bland annat har vi nya fritidskontakter och nya "grannar" i form av 2A. Det är roligt att se hur bra det funkar på en gång, att eleverna känner varandra sedan tidigare underlättar så klart! De känner även de "nya" fritidspedagoger så inte heller det är konstigt för dem. De första veckorna kommer dock kunna vara lite struliga innan scheman och tider har satt sig. Vi ber er att ha överseende med detta.

Ny elev, Diana
Klassen har på ett föredömligt sätt tagit emot vår nya elev, Diana, som ännu inte talar någon svenska eller engelska. De första dagarna har Jana, som är lärare i svenska som andra språk på skolan och som turligt nog råkar komma från Ryssland, varit med Diana och tolkat. När Jana inte kan vara med oss får vi använda tecken och visa på andra sätt vad vi menar. Diana kommer snart att lära sig och vi andra får ta tillfället i akt att lära oss lite ryska. 
Nästa vecka
  • Vi introducerar vårt första arbetsområde i SO, som är Valet 2014. Förbered gärna barnen genom att prata lite om det.
  • I NO kommer de första veckorna ägnas åt att studera träd och dess eventuella frukt lite mer ingående. Vi kommer också studera vad som händer i naturen när vi byter årstid. Detta gjorde vi även i ettan, men nu blir det mer reflekterande och analyserande.
I svenska jobbar med våra nya författare Jujja och Tomas Wieslander. Fråga barnen vad de vet om dessa personer eller deras böcker och sånger.

Vecka 35
Måndag: trädpromenad efter lunchrasten
Tisdag:
Onsdag: vi slutar 13.45
Torsdag: musik direkt på morgonen 8.10 i musiksalen
Fredag: idrotten börjar 8.10. Gå dit 8.00 för ombyte.

Trevlig helg
Sandra & Mia
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar