torsdag 28 augusti 2014

Vecka 35

Hej alla bloggläsare!

I skrivande stund börjar veckan gå mot sitt slut. Vi har läst efter schema den här veckan. I morgon fredag är Sandra på handledarkurs i Matematiklyftet. Vikarierar i klassen gör Matilda, som känner klassen bra sedan förra terminen då hon praktiserade hos oss.

Eleverna berättar vad vi jobbat med/lärt oss:
  • Vi har fått en ny matematikbok. Den är lite svårare. Det fanns ett brev i boken med olika saker som vi ska ha när vi räknar.
  • Sandra har plastat in våra kontaktböcker.
  • Röd grupp har börjat läsa ur en bok som heter Trollets hjärta.
  • Vi har fått del två av Huset på Alvägen.
  • I veckan har vi repeterat och läst ny fakta om träd.
  • Vi har börjat med vårt nya arbete om valet. Vi har sett en film om Familjen Räv som skulle rösta. I arbetet med valet kommer vi bilda egna partier och göra egna symboler.
  • Igår hade vi mentorstid. Då pratade vi om hur man är en schysst kompis och hur vi ska vara mot varandra. Vi tränade på att inte säga ordet inte.
  • Idag tog Carl med sig svampar. Sandra visade hur man kunde se om de var giftiga eller ätbara.
Vi har fått tillbaka våra lärplattor, som varit insamlade under sommarlovet och barnen har skrivit sina första veckobrev. Dessa kan ni läsa i kontaktboken! Gör gärna en signatur så ser vi att ni läst!

"Läxa" den här veckan är att fundera över hur det kan se ut i vår blivande trollskog. Om ni vill kan ni rita och skriva ner tankar i kontaktboken för fortsatta samtal på måndag.

SO: Valet 2014
Den pedagoiska planeringen finns på klassbloggen. På kryp in kan ni läsa vad klassen kunde och ville lära sig när vi jobbar med valet. Här finns också klassens sammanfattning av filmen om Familjen Räv som skulle rösta och filmen, Valrörelse, politik och styre.
https://sites.google.com/site/solhemsskolan06/so-aar-2/valet


Nästa vecka:
Vi fortsätter arbeta med "valet" och ska bland annat promenera ner till Spånga centrum för att besöka valstugor. I NO skriver vi egna faktatexter utifrån de texter vi läst den här veckan. Vi läser tillsammans i läsgrupper ur Trollets hjärta. Det är dags för läsårets första klassråd.

Kom ihåg!
Berätta för oss/lämna en lapp eller skriv meddelande i kontaktboken om det blir förändringar. Exempelvis barnet ska med en kompis hem, gå hem ensam osv.


Vecka 35
Måndag: skolan börjar 9.00
Tisdag: "valpromenad"
Onsdag: vi slutar 13.45
Torsdag: musik direkt på morgonen 8.10 i musiksalen
Fredag: idrotten börjar 8.10. Gå dit 8.00 för ombyte.

Trevlig helg
Sandra & Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar