fredag 11 december 2015

Vecka 50


Hej alla bloggläsare!



Nästa vecka är sista skolveckan innan ett välförtjänt jullov. Vi kör som vanligt in i det sista, men kommer också ägna tid åt att städa i lådor och på våra platser i hallen. Ta gärna hem privata saker och kläder så blir det lättare att städa och hålla ordning.


Elevtext om veckan som gått:
Adrian Veckobrev vecka 50
I måndags var vi på idrott då lärde vi oss hur man gör om någon håller på att drunkna. I tisdag var vi på träslöjd då gjorde jag klart min låda och så gjorde jag två andra saker. Dom sakerna var en puck och en dörrstopp. Idag var vi på lucia, då fick vi sjunga med på Nu tändas tusen juleljus annars skulle vi vara helt tysta. I onsdags gick blå och röd grupp på bild då skulle vi klippa ut olika krumelurer sen fick vi limma på dom på ett litet papper sen limmade vi på det lilla pappret på ett stort papper. I torsdags hade vi också bild. Idag har vi gått på bibliotek då lånade jag, Mitt magiska finger av Roald Dahl. Idag ska vi gå på musik. Alla har skrivit klart sin text om min första dag som cirkusartist.


Värdegrundsarbete
Den här veckan har vi fått lov att prata en hel del om hur man är en schysst kompis, vad man säger och vad man gör mot varandra. Vi kommer följa upp detta i nästa vecka och arbetet kommer fortsätta nästa termin. Eleverna håller på att bli "stora" och det märks på många sätt. Extra viktigt att vi, vuxna i skolan och hemma, finns nära och lyssnar på vad som händer i dialoger mellan barnen såväl i skolan som hemma och på "nätet". Det är snart endast en termin kvar på "lågstadiet". Vi behöver fundera över hur vi vill att klassen ska vara mot varandra när de tar klivet till "mellan". På vårens föräldramöte kan det vara bra om vi pratar vidare om mobiler och internet. På mellanstadiet är det för närvarande tillåtet att ha mobil. Vad tycker ni om det? En del klasser har efter föräldramöten beslutat att deras barn inte ska få ha mobilerna på rasterna för att de blir de så stillasittande.. Detta och annat är frågor som vi med stor sannolikhet kommer behöva lyfta. Kommer ni på andra saker är ni välkomna att höra av er!

Nästa vecka:
I veckan som kommer handlar det mest om att göra klart, avsluta diverse arbeten samt utvärdera den här terminen. Vi läser enligt schemat hela veckan!


Läxor (delas ut fredag med uppföljning nästkommande fredag):
SV: läsläxa kapitel 12, läs samt svara på frågor med hela meningar
Ma-läxa: läxa 12-13,  gör ut läxboken



Datum att komma ihåg:
18 december terminens sista skoldag, vi slutar 14.00


Trevlig helg!

Nutti och Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar