fredag 13 mars 2015

Vecka 11

Hej alla bloggläsare!

Elevtext om veckan som gått:
Rebecca 13/3-2015
Vecka 11
Hela klassen har lyssnat på Mohameds kamel (ljud-bok).
På idrotten har vi lekt följa-John och sköldkull.
På musiken sjöng vi Astrid Lindgrens-sånger.
Vi har läst i våra läspar ur boken Monstren i skogen.
Röd grupp har varit på skolbiblioteket och lånat böcker.
Igår kom en person från Pedagog-Stockholm, som tog bilder
på oss när vi jobbade med SLI (läshörnan).
 
Klassmöte/vernissage
Vi planerar att bjuda in er på frukost med mingel, uppvisning av arbete samt sång! Det planerade datumet är måndagen den 20 april. Vi återkommer med mer detaljer längre fram, men notera redan nu datumet! Jag undrar hur ni tänker kring föräldramöte. Vill ni att vi har ett föräldramöte nu i vår eller tycker ni att klassmöte/vernissage räcker? Jag vet att många av er har många "möten" och aktivititer på kvällarna och då vill jag inte kalla er på möten i "onödan". Till hösten blir det föräldramöte i vanlig ordning, men frågan är hur ni vill ha det nu under våren. Hör av er till mig via mail så att jag vet hur ni tycker.
sandra.hilberth@stockholm.se

 
Nästa vecka
I NO gjorde vi  den här veckan en gemensam bedömningsmatris och repeterade det vi hittills lärt oss. Vi gjorde även några "experiment", som hade med vår syn att göra. Detta gjorde att vi inte hann med örat/hörsel, som planerat. Det får vi ta i kommande vecka istället!
På SO-lektionen fortsätter vi att lyssa på berättelsen om Muhammed. Vår lärarstudent, Maryam, som är muslim ska berätta lite mer om islam för oss!
Vi läser vidare och pratar om texten/innehållet i Hugo och Josefin. När vi läst ut boken ska vi se filmen. Det ska bli spännande att se vad de tycker om filmen kontra boken. Vi har jobbat med verb och ng-ljudet. Hoppas eleverna nu vet hur man kan stava ng-ljudet på olika sätt
(n framför k som i bänk, gn som i ugn, ng som i sång).
Vi ska börja ett nytt kapitel i matteboken. Nu blir det lite svårare tal i addition och subtraktion och vi ska börja lite smått med multiplikation och division!

Läxa:
Läsläxa: Uppdrag X, läs boken och jobba med "protokollet", byt bok när du är klar!
Matematik: handlar om att bli säker på olika geometriska formers namn och kunna räkna ut omkrets (kvadrat och rektangel)

Måndag: skolan börjar 9.00
Tisdag:
Onsdag: slutar 13.45
Torsdag: musik i A-huset börjar 8.10

Fredag: idrott 8.10, läxgenomgång

Trevlig helg önskar
Sandra och alla fina elever i 2b

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar