tisdag 3 mars 2015

Veckans läxor

Matematik!
Igår fick eleverna med sig klassens egna mattetal i läxa. Prata om uppgifterna, gör några varje dag och så många ni hinner i veckan Hinner ni inte med alla tal gör det inget. Huvudsaken är att ni pratar matte!

I dag har vi jobbat hårt med matematik. Eleverna har löst uppgifter  i sina räkneböcker och visat hur de tänker när de löser uppgifter. Vi har fått ta del av lösningar med talsorterna för sig, omgruppering och uppställningar. Tanken är att med inspiration från kamraternas lösningar hitta det sätt som passar bäst för var och en och som är effektivast i längden. Vi har också tränat på att använda linjal när vi ritat geometriska figurer. Vi har räknat ut omkrets på kvadrater, rektanglar och trianglar. Prata gärna om detta hemma och låt barnen visa vad de kan!

Läsa!
Läs 15 minuter varje dag, notera i protokollet eller gör en anteckning i kontaktboken.
I nästa vecka kommer vi börja med nya läsläxeböcker. De ingår i ett nyinköpt material som heter Uppdrag X. Den första boken inklusive brev till er föräldrar och underlag för läsningen får eleverna hem på fredag! Har ni Sara eller Antons årsbok hemma? Ta i så fall med den till skolan.

//Sandra






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar