fredag 17 april 2015

Vecka 16

Hej alla bloggläsare!

Hoppas ni alla har haft en skön och trevlig påsk! Veckan började lite trögt och okoncentrerat efter en lång ledighet, men i slutet av veckan var vi på banan och i full fart igen. Återigen har hela klassen skrivit sina veckobrev för hand så vi ber er att ta en extra titt i kontaktboken för att se hur fint de skriver. Gör gärna en kommentar, då blir barnen stolta!

Så här såg det ur när Jeanette (Giselas mamma) var på besök och lät oss lyssna på hjärtat!


Nästa vecka:
Tänk att allting ska hända samtidigt... Den kommande veckan blir hektisk för klass 2b!
Vi börjar veckan med vernissage på måndagsmorgonen. På tisdag åker vi till Drottningholms slott för att besöka utställningen, Kulisser och krukor, samt gå på temavisningen "En tygtårta, pappfiskar och en get av trä" på temat kulisser och rekvisita. Man får då även gå bakom scenen på teatern och titta och känna på olika typer av rekvisita. Vi tar med lunch från skolan, men det är ok att ta med något litet extra mellanmål/fika/dricka. Ta med egna bestick! Vi packar våra lunchlådor på morgonen. Viktigt som alltid att ni är i tid, men extra viktigt på tisdag så vi hinner packa innan bussen går från Spånga station runt 9.00. 

På onsdag är det dags för de, som anmält sig att träna inför skolstafetten. Med hjälp av tränare från Lidingöloppet tränar vi mellan 13-14. Joggingskor och sköna kläder behövs denna dag, det finns dock ingen möjlighet till dusch efteråt. 

Den 23 april uppmärksammar vi Världsbokdagen genom att ägna stor del av dagen till läsning!

Kom ihåg:
Fyll i och lämna in lovlappar till fritids senast 22 april.

Vecka 17
måndag: vernissage kl. 8.00-9.00, sångframträdande 8.30
tisdag: 
onsdag: vi slutar 13.45
torsdag: musik direkt på morgonen kl. 8.10
fredag: idrott direkt på morgonen kl. 8.10

Läxor:
Läsläxa: Vi fortsätter att läsa ur Uppdrag X, stötta era barn så att de läser 10 minuter/dag
Läsläxa: Läs om tussilago samt svara på frågor till texten
Matematikläxa: Multiplikation

Viktiga datum:
20 maj är det skolstafett på Spånga IP. Vi som inte är med och springer stafett följer med till Spånga IP och agerar hejarklack denna förmiddag!

Trevlig helg
Mia, Sandra och alla härliga elever i klass 2B!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar