torsdag 2 april 2015

Vecka 14

Hej alla bloggläsare!

Även denna vecka har vi övat "välskrivning" och skrivit veckobrev för hand. Barnen skriver redan riktigt snyggt, vilket är roligt att se! En nackdel med att skriva för hand är att det inte finns någon elevtext om veckan i detta blogginlägg. Istället får jag skriva några rader om det vi jobbat med:

Vi har pratat om och sett på en film om påsken. Fråga gärna barnen vad de vet om påskharen, Blåkulla och påskkärringar. Vi har även lärt oss en del påsk-ord och två nya sånger om kroppen på engelska. Eleverna har fått svara på en trygghetsenkät. Det var roligt att se resultatet, som visade att eleverna i vår klass känner sig mycket trygga på sin skola!
Vi har jobbat med multiplikation och samband med dubblorna. Vi har också tränat på att skriva multiplikationen på rätt sätt. Det kan vara lite klurigt för svaret blir ju det samma oavsett om du räknar 3x5 eller 5x3. Här handlar det dock om att förstå vad det är du vill räkna ut och därför är vi petiga med att skriva "rätt" från början.

10 monkeys på påsklovet
Det går toppen att träna matte via 10monkeys under påsklovet. Alla vardagar 8-14.


Veckan efter påsklovet

  • Vi jobbar vidare med kroppen och hälsan. På måndag kommer Jeanette (Giselas mamma) till oss. Då ska hon dela mig sig av sina kunskaper om kroppen. Förutom att berätta om blodet, pulsen, lungorna med mera kommer hon att visa olika saker som stetoskop, blodtrycks-manschett, nålar, sprutor och dropp-påsar. Spännande för oss!
  • I matematiken fortsätter med multiplikation och vi kommer även gå in på sambandet med division! I svenska ska vi jobba med stavning av Å-ljudet. Vi ska läsa vidare ur Hugo och Josefin. I engelska övar vi på sångerna om kroppen och vi ska titta på fortsättningen av Muzzy in Gondoland.

KOM IHÅG:
Bildresultat för påsk

Drop-in måndagen den 20 april kl. 8.00!
Fritids på Solhemsängen under påsklovet.

c


GLAD PÅSK!
Mia, Sandra och eleverna i klass 2B







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar