fredag 2 oktober 2015

Vecka 41

Hej alla bloggläsare!

Elevtext om veckan som gått:

Nicolle 2/10-2015
Veckobrev
Matte
I matte har vi jobbat med geometri och då skulle man avbilda,för stora, för minska, former och några har jobbat med skala. Vi har gått igenom läxorna. Halva klassen har
gått ut med Matilda och mätta omkretsen runt figurer. Och vi har gått in till Matilda och spela ett programmering spel.
Elevens val
I torsdag hade vi elevens val och dom ämnen man kunde bli upp skriven på va sy slöjd, bild, idrott och drama. Jag fick bild och där skulle vi rita en tekning som man inte såg hella bilden. Men man kunde få inspiration av Ole Bertling och sen skulle vi måla med färger.
EN
I engelska har vi fått tre papper om engelska man skulle para ihop motsatser och man skulle också skriva dom rätta orden som dom hade gjort lite fel.

Hälsning från Mathilda:
Jag skulle först vilja tacka för fem underbara veckor med era barn. Det har varit roligt att se dem växa upp och se hur de har utvecklats sen de gick i 1:an. Som ni läst på bloggen har jag introducerat programmering för eleverna. Mitt intryck är att de flesta elever har tyckt det varit lika intressant, spännande och roligt som jag har. Nu under veckan har jag bedömt dem på förmågan att tänka strategiskt och eleverna har överraskat mig med sina tankegångar. Om någon skulle vara intresserad av att lära sig mer om programmering finns det enstaka kurser för barn från 9 år på exempelvis Kodcentrum, som ni hittar på http://www.kodcentrum.se/, som är en ideell förening som håller i gratis kurser för barn och unga.

Nästa vecka:
MA: Vi fortsätter med geometri, omkrets, namn på geometriska former och skala (förstora och förminska). Titta gärna på vår Power Point under instruktionsfilmer på kryp in om ni vill ha stöd när ni pratar skala med era barn!
SV: Vi fortsätter läsa om Halvdan Viking och hans äventyr. Det blir mycket jobb med ordförståelse när vi läser den här boken. Den första och andra boken om Halvdan viking finns på sli.se. Även som ljudbok! De böckerna heter: Hövdingens bägare och Främlingens grav.
NO: Arbetet med NTA, balansera och väga fortsätter.
SO: Vi ska lämna dinosaurierna och läsa om tiden då däggdjuren kom....
EN: Vi tränar vidare på att lyssna/följa instruktioner på engelska, vi tittar på ett avsnitt av The game.

Läxor (delas ut fredag med uppföljning nästkommande fredag):

Lämna gärna in läxorna på torsdag så hinner de bli ordentligt rättade!
Ma-läxa: Läxa 5 sidorna 17, 18, 19 om skala
Sv-läxa: Läs fjärde kapitlet i Nyckeln till skatten och jobba med frågorna till detta.


Läxhjälp onsdagar 13.30-14.30!

Trevlig helg

Nutti och Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar