fredag 8 januari 2016

Välkomna till en ny termin!

Hej alla bloggläsare!
Så var vi äntligen igång igen efter ett långt och härligt jullov!

Det var roligt att se att ni läst elevernas fina texter och att ni tagit er tid att ge dem respons, two stars and a wish. Detta hjälper vårt arbete framåt, tack för det!

Vi har pratat om året, månader, dagar, dygn, skottår och så vidare. De flesta har nu bra koll på detta, men fortsätt gärna detta prat hemma. Låt barnen bland annat berätta och förklara hur året hänger ihop med solen och månen. Vi pratade om varför vi firar jul och i samband med att vi bläddrade igenom vårens almanacka pratade vi om vad vi har att vänta för högtider under våren.

Den här veckan har vi börjat med en ny mattebok och kapitlet handlar om bråk. Vi har haft EQ (övningar och prat om kamratskap mm). I fortsättningen kommer vi ha klassråd varannan vecka och EQ varannan vecka efter önskemål från eleverna. 

Vår kära Sigrid har fått plats på en skola nära där hon bor i Hässelby. Hon fick ett hastigt besked, som gjorde att hon redan börjat på den nya skolan. Det kommer bli stor saknad efter denna underbara tjej, men som tur är bor hon inte långt bort så vi kan fortsätta att hålla kontakten med henne. Vi ska skriva brev till henne idag och tanken är att hon kommer hit i nästa vecka för att hämta sina saker och säga ett ordentligt hej då. Det ser vi fram emot!

Nästa vecka fortsätter vi läsa om Forntiden, då blir det flyttblock och rullstensåsar!
Vi jobbar vidare med bråk i matten. I svenska ska vi påbörja faktatexter om djur. I NO ska vi börja läsa om vatten och dess egenskaper! Läxor delas ut i nästa vecka så att det blir en mjukstart på terminen.

Kom ihåg att sätta upp er på tid för utvecklingssamtal! Maila önskemål om ni inte har vägarna förbi eller be era barn att skriva upp sig på en tid som passar!

Datum att komma ihåg:
28/1 utvecklingssamtalsdag (fritids med vikarie och ute-verksamhet)
4/2 utvecklingssamtal på em

Trevlig helg
Nutti och Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar