fredag 29 januari 2016

Vecka 4

Hej alla bloggläsare!



Tack alla fantastiska elever och föräldrar för gårdagens utvecklingssamtal. Riktigt imponerande att få lyssna på hur eleverna höll i samtalen, stolt visade sina arbeten och pratade om nya utvecklingsområden. Nu har vi nya mål att jobba mot fram till terminens slut!



Veckans som gått:
Svenska/stavning: Vi har jobbat med var och vart. När ska man använda vilket ord? Detta är svårt och även vi vuxna gör fel på detta från och till. Särskilt när vi pratar. Prata om detta och påminn om barnen om att tänka så här: du ska kunna svara på frågan var med här eller där, frågan vart med hit eller dit. Exempel: Var ligger min bok? Den ligger där (under filten). Vart ska du åka? Jag ska åka till affären (dit). 
SO/NO
Eftersom vi hade engelsk skoldag och utvecklingssamtalsdag den här veckan gick såväl SO som NO bort. Det får vi ta igen i nästa vecka med jobb om vatten och stenåldern. 
EN
Vilka duktiga elever vi har när det kommer till att prata och förstå engelska. Onsdagsförmiddagen var en riktig utmaning för både vuxna och barn, men så roligt. Vi har utvärderat dagen och beslutat att prova igen om ett litet tag. 



Läxor (delas ut fredag lämnas nästa torsdag)
Matte, bråk sid. 10-13, gör alla sidor eller välj ditt spår, gör sen alla problem
Läsläxa, kapitel 15 läs och svara på frågor med hela meningar, tänk på stavning



Nästa vecka är en vanlig skolvecka och vi jobbar på med våra arbetsområden, SO-forntiden, NO-vatten, EN-The game, SV-stavning och läsprojekt, MA-geometri!



Datum att komma ihåg:
4/2 utvecklingssamtal på em
11/2 skridskor för de som vill på elevens val
18/2 skridskor för de som vill på elevens val
25/2 skridskor för de som vill på elevens val



Trevlig helg
Nutti och Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar