fredag 15 januari 2016

Vecka 2

Hej alla bloggläsare!
Nu har vi kommit igång ordentligt och det är så roligt att jobba! Vi har just nu ett bra flyt och även om det vi läser om i exempelvis SO och NO är lite svårt är eleverna intresserade och nyfikna. Vi tränar oss på att "kämpa" och anstränga oss även när det känns svårt. Detta gäller även när vi löser matteproblem. 

Utvecklingssamtalen närmar sig. Blå grupp är så gott som klara med att skriva vad de kan/har lärt sig och vad som behöver utvecklas. Detta arbete gör röd grupp i nästa vecka. Röd grupp har istället gjort gamla NP i matte, vilket blå grupp gör i nästa vecka. Hur det gått på "proven" pratar vi om på samtalen. 

Svenska
Vi har jobbat med stavning och tränat på regler för dubbelteckning samt för stavning av tj-ljudet. När och varför stavas det med tj (tjur) och när stavas det med k (kejsare)? Det är toppen om ni pratar om det här hemma. Kanske kan barnen lära er något nytt. Vi har även pratat om olika ordspråk, något många tyckt vara roligt. Många har frågat efter fler uttryck hemma och nu används diverse ordspråk så gott som dagligen. Vi har börjat med ett bokprojekt, En bok i världsklass. Vi ska läsa två böcker som tar upp ämnena glädje och sorg. Böckerna är Karamellens ord och Fredens trummor. Båda böckerna utspelar sig i olika afrikanska länder. 

NO-vatten
Fast, flytande och gasform är begrepp som vi ska kunna när det gäller vatten. Vi ska också kunna förklara övergångarna mellan dessa former och känna till ord som avdunstning, kondensering, smältning och stelning. Vi ska känna till egenskapen ytspänning och vi behöver också kunna förklara vattnets kretslopp.  
           

SO-Istiden
Nu vet vi allt om rullstensåsar, jättegrytor och flyttblock (jättekast). Nästa vecka läser vi jägare och samlare!

Läs era barns veckobrev som sitter i kontaktboken och glöm inte att kommentera deras texter!


Läxor (delas ut fredag lämnas nästa torsdag)
Matte, bråk sid. 4-6
Läsläxa, kapitel 13 läs och svara på frågor med hela meningar, tänk på stavning

Datum att komma ihåg:
22/1 PULKAÅKNING MED 6B
27/1 engelsk skoldag med skoluniform och engelska prat fram till lunch
28/1 utvecklingssamtalsdag (fritids med vikarie och ute-verksamhet)
4/2 utvecklingssamtal på em

Trevlig helg
Nutti och Sandra
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar