onsdag 16 september 2015

Föräldramöte 15/9

Hej alla föräldrar!

Tack för god uppslutning och engagemang under gårdagens föräldramöte. Vi har, som ni vet, en härlig klass att jobba med. Mycket av detta beror på er föräldrar och det intresse ni visar för skolan. Med er hjälp lyckas barnen väl med sin skolgång. De kan känna sig trygga då de vet att ni bryr er och är positiva till barnens skola och skolgång. 

Som alltid är det trevligt att träffa er alla. Det är också kul och viktigt för oss att ni ställer frågor, kommer med idéer och ger oss feedback på det arbete vi gör i skolan.

Vi har uppdaterat e post-listan, som skolan utgår ifrån när det gäller information inför lov och annat från fritids eller skolledning. Skolwebben är också uppdaterad med de ändringar ni skrev upp. Övrig information finns alltid på bloggen: www.solhem06.blogspot.se
Prenumerera gärna eller ta för vana att titta där på fredagar och titta gärna på barnens egna sida på vårt kryp in. Där kan ni också titta på lite allt möjligt och repetera sådant som vi jobbat med förut.

Vi pratade om vad vi jobbar med i åk 3. Idag får eleverna med sig underlag som visar vad de ska kunna i åk 3 i sv, ma, NO, SO och engelska. Vi pratade även om resultaten av vårens elev- och föräldraenkäter. En kopia av dessa får ni också hem med barnen idag! Vi ber er svara på Skolinspektionens enkät om vår skola som kommer till er mail!

Detta tar vi med oss från kvällen:
  • Önskemål om att träna välskrivning, forma bokstäver, skrivstil.
  • Beting i matte, önskemål om att få information om barnen behöver jobba hemma för att vid behov komma "ikapp".
  • Att vi pratar om digitala medier, vad som händer på "nätet", hur viktigt det är med bra kommunikation via mail och chattar.
  • Work shop, praktiska övningar i matte för föräldrar. Kanske tillsammans med barnen?
  • "Instruktionsfilmer" läggs upp på bloggen för att visa hur vi kan/ska tänka när vi räknar.
  • Föräldratips till varandra om hur man blockerar sidor på youtube mm.
  • Ta upp på klassråd vad eleverna vill göra med hjälp av klassföräldrarna (samla pengar till klasskassa, utflykt, fest?). De nya klassföräldrar är: Jacob C - Annika, Vilgot - Anna, Tom - Johanna.
Är det något vi glömt? Hör av er i så fall!

//Sandra och Nutti

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar