fredag 18 september 2015

Vecka 39

Hej alla bloggläsare!

En sportig vecka har nått sitt slut och det är dags för helg. Vi har förutom allt sportande hunnit med en hel del annat skolarbete. Vad vi jobbat med/lärt oss i veckan får ni läsa i barnens handskrivna veckobrev. Så här skrev Adrian idag:
I SO har vi tittat på en dinosauriefilm och sen sammanfattade vi tillsammans. Nästa dag sammanfattade jag med Jakob H på en Ipad. Klassen har varit på idrott. Då gjorde vi häcklöpning, höjdhopp, sprint och kast. I tisdags var vi på Spånga IP. Där gjorde vi olika sporter och det var handboll, stillastående längdhopp, parkour, sprint, fäktning, boxning och basket. VI har sprungit skoljoggen i Lunda. Jag sprang två varv så jag sprang fyra kilometer. I svenska skulle vi leta efter ord i ordlistor på ett papper. Idag har vi loggat in på sli.se och tittat på Kids zone. I matte har vi jobbat med programmering. Vi har tränat inför Lidingöloppet. Sigrid har fyllt år!

På kryp in kan ni läsa klassens gemensamma sammanfattning av filmen om dinosaurier: https://sites.google.com/site/solhemsskolan06/so-aar-3/forntiden/dinosaurier.
På elevernas egna sidor funder SO finns deras egna texter. Då har de sammanfattat filmen samt olika texter som vi läst och pratat om. Läs och låt er imponeras!

Var någon intresserad av parkour? Här är länken till klubbens hemsida: 
http://streetmentality.se/






Nästa vecka:
MA: Vi börjar bli klara med kapitlet om taluppfattning och ska påbörja ett avsnitt med geometri. Vi sjunger multiplikationssånger! 
SV: Vi fortsätter att slå i ordlistor och jobba med alfabetisk ordning. I par kommer börja läsa en skönlitterär bok om en pojke som levde på Vikingatiden. 
NO: Arbetet med NTA fortsätter och vi ska även läsa om naturens kretslopp.
SO: Nu är det dags att välja en dinosaurie att fördjupa sig i och försöka "bygga" i lera.
EN: Vi tränar vidare på att lyssna/följa instruktioner på engelska bland annat genom att göra Simon says-övningar.

På måndag är det skolfotografering. På onsdag ska vi faddra med förskoleklass FB för första gången! På torsdag är sista träningen inför Lidingöloppet som är på fredag. Mer info om loppet kommer till dem som ska vara med som reserv eller anmäld. Men notera redan nu att samling är 7.20 denna dag. Bussen går från skolan 7.30.


Läxor (delas ut fredag med uppföljning nästkommande fredag):
Ma-läxa: Läxa 3, jobba med ditt spår på någon av sidorna 10,11,12 samt alla problem sid.13
Sv-läxa: Läs andra kapitlet i Nyckeln till skatten och jobba med frågorna till detta.


Datum att komma ihåg:
21/9 skolfoto kl. 12.30, syskonfoto 21/9 och 22/9 kl. 15.20-16.00, maila till Christina på expeditionen om ni är intresserade av syskonfoto
25/9 Lidingöloppet

Trevlig helg

Nutti, Maria, Matilda och Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar