fredag 25 september 2015

Vecka 40

Hej alla bloggläsare!

  • Den här veckan fullkomligt rusade iväg.... Vi har pratat och läst om naturens olika kretslopp. Det var kul att se hur bra koll eleverna nu har om detta! Låt dem gärna berätta för er där hemma vad de vet om olika kretslopp i naturen. I NTA handlade det i veckan om att hitta jämvikt. Något vi också praktiserat då vi gjort olika stretchövningar under löpträningen.
  • I SO har vi läst fakta om dinosaurier, eleverna har valt en egen att fördjupa sig i och de har även skapat "dinos" i lera.
  • Vi har börjat ett nytt avsnitt i matte, geometri. Kommande läxa kommer att handla om det.
  • På engelsk-lektionen såg vi ett avsnitt av The game. Mycket spännande och bra! Nu ser vi fram emot fler avsnitt.
  • På mummelläsningen har 12 elever fått läsa via sli.se. Flera har också tränat på att logga in på datorerna med sina egna inloggningar. Några har provat att skicka mail. Detta arbete fortsätter, nästa vecka är det 12 nya elever som har tillgång till lärplattor och datorer på mummelläsningen.
  • Faddringen med FB gick toppenbra! Låt barnen berätta vad vi gjorde och vad de tänker om att ha "fått" ett fadderbarn.
  • Klassen har haft hemlig kompis den här veckan och det kör vi med nästa vecka också!
  • Vi har dragit lott om vilka som ska representera klassen på elevrådet. Denna termin blir det Fabian och Erik som får föra klassens talan. Första elevrådet för terminen är på måndag.
  • Från och med onsdag i nästa vecka startar läxhjälpen. Den kommer att vara mellan 13.30-14.30. Då kan eleverna jobba med sina läxor eller komma ikapp med arbeten som de ligger lite efter med.
  • Eftersom många av oss var borta i fredags blev det ingen läxgenomgång. Det blir genomgång av läxan på måndag istället så ta gärna med "läxmappen" då!





Nästa vecka:
MA: Vi fortsätter med geometri, omkrets, namn på geometriska former och skala (förstora och förminska). Matilda vår, vfu-student, ska sitta ner med varje elev enskilt så de får visa vad de lärt sig om programmering.
SV: Vi fortsätter att slå i ordlistor och jobba med alfabetisk ordning och stavning. I par kommer vi börja läsa en skönlitterär bok om en pojke som levde på Vikingatiden. 
NO: Arbetet med NTA fortsätter. Vi jobbar också med en "övningsbok", Tummen upp. Där får eleverna skriva och berätta/dokumentera vad de vet om olika saker inom NO. Just nu handlar det om året och kretslopp i naturen. 
SO: Vi ska lämna dinosaurierna och läsa om tiden då däggdjuren kom....
EN: Vi tränar vidare på att lyssna/följa instruktioner på engelska bland annat genom att göra Simon says-övningar.
Elevens val: Vi har bildat grupper med utgångspunkt från elevernas önskemål. Det blir bild, syslöjd, idrott och drama.


Läxor (delas ut fredag med uppföljning nästkommande fredag):
Ma-läxa: Läxa 4, sidorna 14, 15, 16
Sv-läxa: Läs tredje kapitlet i Nyckeln till skatten och jobba med frågorna till detta.


Trevlig helg

Nutti, Matilda och Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar