fredag 6 november 2015

Vecka 45

Hej alla bloggläsare!

Här kommer ett veckobrev från veckan som gått:

Ida Veckobrev 6/11-15
Klassen har varit på Toca Boca testat spel och ritat Toca-Boca gubbar sen så har vi sett deras kontor. På deras skrivbord har dom massa leksaker sedan så fick vi se hur de gjorde gubbarna i 3D och fick dom att röra på sig. Sedan åkte vi tillbaka till skolan med tåg och tunnelbana. När vi var på skolan så skrev vi om vårt besök. Vi har bytt grupp med slöjd så nu har blå grupp syslöjd och röd grupp har träslöjd. På syslöjden fick vi tvinna och på träslöjden så fick dom göra maskot. På idrotten lekte vi jägarboll och kon-boll det var
bolltema. I matte har vi haft omgruppering, uppställning och börjar med gånger igen. I SO har vi läst om dom första människorna och sammanfattat vad vi lärde oss i texten. I engelskan har vi jobbat i våra text books och work books. Vissa av den magiska cykeln texterna har vi fått läsa upp och klassen gav 2 stars and a wish. Det betyder att man säger 2 saker man tyckte var bra i texten och en sak som man tyckte att den personen kunde förbättra i sagan. Vi har jobbat i vara NO böcker. Vi har bytt för dom som får logga in på en dator. Det har blivit en ny månad som heter November. Klassen har börjat läsa på en ny bok som heter Snöret, fågeln och jag. Dom har blivit hyfsat klara med renoveringen i biblioteket så blå grupp får gå först ditt medan röd grupp får göra klart sen får grupperna byta. Idag får vi kanske göra massage om vi är snabba. Snart fyller Alma 9 år och snart så ska vi faddra med förskoleklass barnen. Vi har fått papper, som vi har satt in i pärmen. Vissa har fått brev från våra faddrar. Min skrev tips till nationella provet och så sa hon att hennes klass skulle sluta nästa år. Jag kommer att sakna henne. Och jag tror att alla kommer att sakna sina faddrar.








Nästa vecka:
Det blir mycket läsning i veckan som kommer. På onsdag har hela skolan en dag med fokus på "barnböcker" bland annat genom den årliga tipsrundan och maskerad för dem som vill. Vi har bjudit in FB och ska läsa högt för dem samt gå tipsrundan tillsammans! På torsdag uppmärksammar vi den Nationella läsdagen genom att läsa lite extra mycket och mysigt. De som vill får ta med sig en kudde, något att dricka och en god frukt att äta. Under veckan läser vi vidare i Snöret, fågeln och jag. I matten ska vi jobba med division! I SO läser vi vidare om Forntiden och i NO avslutar vi vårt arbete med NTA, Balansera och väga. 

Läxor (delas ut fredag med uppföljning nästkommande fredag):
SV: läsläxa kapitel 7
Ma-läxa: omgruppering, uppställning och problem


Datum att komma ihåg:

19 november Tom Tits med faddrarna i åk 6 samt 3a
30 november Drop in med frukost kl. 8-9, gemensam sång med 3A kl. 8.30
2 december studiebesök på Naturhistoriska

Trevlig helg!

Nutti och Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar