fredag 20 november 2015

Vecka 47

Hej alla bloggläsare!
Elevtext från veckan som gått: 
Jakob H 20/11-15
Veckobrev
I måndags hade vi idrott. Då höll vi på med att dansa i rytmik till en sång som heter Eye of the tiger och vi lekte discoråttorna och i slutet dans-stopp. I tisdags hade blå grupp textilslöjd på morgonen då fortsatte vi med våra handdockor och på slutet av dagen hade röd grupp träslöjd. I onsdags hade vi engelska på morgonen och röd grupp hade bild på slutet av dagen och på fritids hade vi disco och vi hade mellis i B huset då fick vi bullar och
festis och hårda mackor. I torsdags var vi på Tom Tits hela dagen. Jag gick med Adrian och våra faddrar.

Nästa vecka:

  • Vi börjar med ett nytt kapitel i MA. Detta handlar om mätning, men det innebär inte att vi kan vila från multiplikationstabellerna! Träna med era barn så mycket ni orkar! Sjung och lek så sitter det snart riktigt bra. Prata om hur multiplikation och division hör ihop.
  • Efter lunchrasten på måndag kommer en teatergrupp till vår skola och ger en föreställning.Temat är bästisar och mobbing. 30 min föreställning och ca 30 min diskussion mellan elever och skådespelarna.
  • På engelsk-lektionerna har vi börjat skriva så smått. Vi fortsätter med det i veckan som kommer. I slutet av veckan kommer ni få hem en avstämning hur det går för era barn i svenska och matematik.
  • I SO fortsätter vi att fördjupa oss i människornas utveckling. På elevens val är det olika former av "mattefördjupning".

Läxor (delas ut fredag med uppföljning nästkommande fredag):
SV: läsläxa kapitel 9, läs samt svara på frågor med hela meningar
Ma-läxa: läxa 9, multiplikation, division och problemlösning, välj ett spår, gör ett eller flera samt alla problemlösningar

Datum att komma ihåg:
30 november Drop in med frukost kl. 8-9, gemensam sång med 3A kl. 8.30
2 december studiebesök på Naturhistoriska

Trevlig helg!

Nutti och Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar