fredag 27 november 2015

Vecka 48

Hej alla bloggläsare!

Elevtext från veckan som gått: 
Sigrid 27/11-2015 vecka 48
Veckobrev
Idrott
På idrotten har vi lärt oss att dansa jenka,vals och bugg. Vi har tränat på en dans till:eye of the tiger. Sen har vi kört disco-råttorna och sist dans-stopp och om man åker ut på dans stop ska man gå och duscha.
Musiksalen
Idag ska vi gå på musik. I måndags var vi i musiksalen och kollade på en teater. Dom pratade inte för att ibland åker de utomlands och alla kan ju inte svenska. Den handlade om att man skulle vara snäll och inte mobbas. Så uppfattade jag det. De ställde oss några frågor och vi skulle svara.
Nästa vecka på måndag
På måndag nästa vecka kommer det att vara vernissage. Vi kommer att bjuda på frukost och något att dricka. Lämna gärna en slant i vår burk till vår klasskassa. Det börjar 8.00
och slutar 9 00.

Kryp in:
Ni kan hitta elevernas senaste texter om Homo Sapiens under respektive elevs SO-sida på kryp in. Om ditt barn gjort en film om sin "dino" finns denna också här! Nya veckobrev finns under fliken veckobrev/dagbok åk 3. Glöm inte att gå in på kryp in då och då. Tillsammans med barnen kan ni repetera och prata om det arbetet, som gjorts/görs i skolan!

Nästa vecka:
  • Veckan börjar med vernissage, vilket ni är varmt välkomna till! Ni kommer bland annat få titta i barnens böcker om forntiden och NTA, balansera och väga. Vi kommer sjunga sånger och visa några korta "egengjorda" filmer om dinosaurier. Sen är det fritt fram att titta på alla andra arbeten, ställa frågor, mingla runt och inte minst viktigt äta frukost!
  • Hela B-huset samlas i musiksalen på tisdag för att sjunga adventssånger och prata om St Nikolaus samt Lucia. 
  • På onsdag åker vi till Naturhistoriska för att få lära oss ännu mer om fossiler, dinosaurier och människans utveckling! Vi går från skolan prick 8.00 så det är bra att vara här för att packa sin matsäck 7.45! Vi är tillbaka i skolan kl. 13.
  • I kapitalet mätning jobbar vi med längd, vikt och tid. Mät, väg och prata tid hemma!
  • På elevens val är det fortsatt olika former av "mattefördjupning".
  • Vi ska påbörja en ny berättelse/uppsats. Vi tränar på inledning, handling och avslutning. Välskrivning och stavning är andra moment som tränas. Vi tränar även på att ge och ta emot feedback genom two stars and a wish. Läs igenom berättelserna om Teo och Tanja, som barnen har med sig hem och se till att de kommer tillbaka till skolan i nästa vecka då vi ska ge varandra respons på dessa texter!
  • I NO ska vi prata om, repetera och fördjupa våra kunskaper gällande djurens släktträd. Vi ska prata om ryggradslösa djur och och ryggradsdjur. 
Läxor (delas ut fredag med uppföljning nästkommande fredag):
SV: läsläxa kapitel 10, läs samt svara på frågor med hela meningar
Ma-läxa: läxa 10, sidorna: 34, 35, 36


Datum att komma ihåg:
30 november Drop in med frukost kl. 8-9, gemensam sång med 3A kl. 8.30
2 december studiebesök på Naturhistoriska

10 december firar vi Nobeldagen
18 december terminens sista skoldag, vi slutar 14.00

Trevlig helg!

Nutti och Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar